لیست اختراعات محمد دانش
"دستگاه الكترونيكي جلوگيري از خونريزي شريان فمورال و راديال بعد از عمل آنژيوگرافي و آنژيوپلاستي از يك پايه فلزي، صفحه مسطح براي قرارگيري ران بيمار، شاخه ريلي نگهدارنده استپر موتور خطي الكتريكي، گيره هاي قفل كننده، استپر موتور خطي الكتريكي، پوشش پلاستيكي روي سر جك دستگاه و كليدهاي كنترل دستگاه تشكيل شده است. مطالعات نشان مي دهد كه پس از انجام كاتتريزاسيون شرياني از طريق شريان فمورال يا راديال، به دليل آسيب وارد شده به عروق، عوارضي چون خونريزي، هماتوم و آمبولي در محل وارد كردن كاتتر ممكن است رخ دهد كه در اين ميان خونريزي از محل ورود كاتتر شايع ترين عارضه مي باشد. بعد از انتقال بيمار به بخش پست آنژيوگرافي، شيت مورد نظر توسط پرستار با تجربه از شريان فمورال يا راديال خارج شده و با اعمال فشار دستي بر روي شريان فمورال (محل ورود كاتتر) از خونريزي جلوگيري به عمل مي آيد براي شريان راديال نيز از مچ بند يا پانسمان استفاده مي شود. كه اين مدت زمان فشار بر روي اين ناحيه حداقل 10 دقيقه مي باشد كه ممكن است بر اساس سابقه بيمار در مصرف داروهاي ضدانعقاد (نوع و دوز مصرف) و اندازه ي شيت مورد استفاده اين مدت زمان افزايش يابد. مدت زمان طولاني فرايند اعمال فشار دستي بر روي شريان بيمار(محل ورود كاتتر) براي جلوگيري از خونريزي بعد از خارج كردن شيت و همينطور عدم يكنواختي فشار وارده بر محل ورود كاتتر بعلت خسته شدن دست پرستار احتمال خطا را افزايش مي دهد. در نهايت پس از انعقاد اوليه در محل شريان فمورال، معمولا از دو عدد كيسه شن 2كيلوگرمي يا يك عدد كيسه شن 5كيلوگرمي جهت جلوگيري از حركت پاي بيمار در هنگام استراحت مطلق در تخت استفاده مي شود. و جهت جلوگيري از بروز عوارضي مانند خونريزي و هماتوم در ناحيه ورود كاتتر، معمولا بيمار بايد بين 2 تا 6 ساعت تحت استراحت مطلق در وضعيت خوابيده به پشت قرار گيرد. اين سيستم به كمك يك موتور خطي الكترونيكي و گيره هاي قفل كننده پايه دستگاه، براي جلوگيري از خونريزي شرياني بيمار بعد از خارج كردن شيت استفاده مي شود. اين دستگاه توانايي اعمال يك فشار استاندارد و يكنواخت و در يك زمان مشخص بر روي شريان فمورال و شريان راديال بيمار را دارد. جهت ساخت اين سيستم از يك پايه فلزي، صفحه مسطح براي قرارگيري ران بيمار، شاخه ريلي نگهدارنده استپر موتور خطي الكتريكي، گيره هاي قفل كننده، استپر موتور خطي الكتريكي، پوشش پلاستيكي روي سر جك دستگاه و كليدهاي كنترل دستگاه استفاده شده است كه نتايج رضايت بخشي را در عمل به دنبال داشت. "
سيستم اتوماتيك محافظت از بيمار براي انجام گرافي هاي معمولي و تخصصي در وضعيت ايستاده از دو موتور الكتريكي، صفحه قرار گيري بيمار، دسته هاي فلزي، كمربند محافظ، خط كش اشعه X و كنترلر دستگاه تشكيل شده است. با توجه به اينكه تعداد زيادي از مراجعان به بخش تصويربرداري را بيماران سالخورده و مسن تشكيل مي دهد. و تعداد زيادي از تصاوير راديوگرافي در وضعيت ايستاده انجام مي شود و اين افراد توانايي كافي جهت حفظ كنترل خود را نداشته و امكان سرگيجه و سقوط بيمار حين تصويربرداري وجود دارد. علاوه بر اين مريض هاي بستري در بخش هاي بيمارستاني كه هنوز بطور كامل بازتواني نشده اند و توانايي ايستادن را ندارند، حتما بايد يك نفر جهت جابجايي و مراقبت از بيمار در حين تصويربرداري داخل اتاق گرافي حضور داشته باشد كه باعث پرتوگيري اضافي فرد همراهي مي شود. اين سيستم به كمك كمربند قفل شونده و دسته هاي فلزي، مانع از سقوط بيمار در حين فرايند تصويربرداري شده و مانع از پرتوگيري افراد همراه بيمار مي شود.
با توجه بهع ارزش تغذيه اي بالاي فرآورده هاي لبني تول/يد و استفاده از آنها در حال افزايش است از طرفي ديگر به دليل بالا بودن ميزان چربي در برخي محصولات لبني مانند پنير خامه اي مصرف آنها مي تواند در برخي موارد براي افراد مضر بوده و سلامتي آنان را تهديد كند اما كاهش محتواي چربي در پنير به طور قابل توجهي پذيرش كلي پنير را تحت تاثير قرار مي دهد. اختراع حاضر شامل توليد پنير خامه اي كم چجرب پري بيوتيكي با استفاده از جايگزين چربي اينولين به روش زير مي باشد: شيرخام استاندارد شده براي افزودن پودرها (كازئينات سديم، شير خشك بدون چربي، كنسانتره پروتئيني آب پنير، اينولين، لوكاست بين و كاراگينان) تا دماي 60 درجه سيلسيوس گرم مي شود. بعد از افزودن پودرها مخلوط حاصل هموژنيزه و پاستوريزه مي گردد. پس از خنك كردن استارتر و مايه پنير اضافه مي شود. پس از آن پنير به مدت 12 - 10 ساعت انكوبه مي گردد تا PH آن به 4/7 برسد. بعد از اين مرحله لخته را شكسته و نمك اضافه مي گردد. به دنبال آن پختن لخته صورت مي گيرد. در نهايت هموژنيزاسيون انجام شده و پنير به صورت داغ بسته بندي مي شود.
دي وينيل بنزن يك ماده شيميايي بسيار مهمي است كه شركت هاي محدودي اين ماده را توليد مي كنند. صدور اين ماده به كشور تا حدودي محدود شده است و صنايع مختلفي براي پيشبرد فعاليتهاي تحقيقاتي و توليدي نياز به اين ماده دارند. اين ماده در فاز آزمايشگاهي در پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران توليد شده است. نحوه توليد اين ماده در اس.آر آي موجود نيست و ما سعي كرده ايم كه با توجه به امكانات موجود در كشور و با توجه به نياز اين واحد را در مقياس مورد نظر طراحي كنيم. در ابتداي كار مشكلات زيادي براي بومي سازي طرح موجود بوده است. مقالات موجود در نشريات در رابطه با توليد دي وينيل بنزن انگشت شمار است و با تكيه بر آنها تقريبا انجام اين كار غير ممكن است و بايد بر دانش و توانايي همكاران تكيه كرد. با همفكري همكاران و با مذاكراتي كه با شركتهاي مختلف داخلي گرفته شد تا حدودي روش حل مشكلات فني براي تيم تحقيقاتي مشخص شد. واحد توليد دي وينيل بنزن از بخش هاي مختلفي تشكيل شده است. بعضي از بخشهاي واحد نياز به كار مهندسي بيشتري داشت و بعضي ديگر با يك فعاليت روتين قابل انجام است. اين گزارش حاوي اطلاعات و مطالبي است كه تاكنون براي پروژه انجام شده است. مهمترين فعاليتهاي انجام شده عبارتند از: 1-اصلاح set-up آزمايشگاهي براي تزريق مداوم بخار آب و DEB 2-بررسي مطالب مربوط به مشخصات و آماده سازي مواد اوليه 3-بررسي اثر مقدار كاتاليست و دما روي درصد تبديل 4-انجام مذاكرات با شركت هاي سازنده مختلف و دريافت پيش فاكتور و مهندسي پايه بخشي از واحد پايلوت 5-انجام برخي از محاسبات مربوط به طراحي راكتور 6-انجام مطالعات روي روشهاي تعيين ثابت هاي سرعت بروش ديفرانسيل و انتگرال 7-مطالعه در مورد كاتاليست و آناليز عنصري آن
هدف از ساخت اين ژاكت حفاظت عملكرد و مكانيزم الكتروپمپ شناور در مقابل ماسه دهي چاه بوده است و همچنين حفاظت خود چاه، چرا كه وقتي ماسه دهي به حداقل برسد يا نباشد، خود چاه هم تخريب نخواهد شد. اگر چاه ماسه ده قبل از راه اندازي اوليه و نصب پمپ و لوله هاي جدار، شناسايي گردد مي توان با عدم قرار دادن لوله مشبك در برخي از قسمت هاي لوله جدار، اين مشكل را تا حدودي برطرف نمود. لذا براي چاه هاي ماسه ده كه در حال بهره برداري هستند و در اثر عوامل مختلفي از جمله خشكسالي دچار مشك ماسه دهي گرديده اند، بايد راه حل ديگري مطرح مي گرديد. راه حل اصلي در حقيقت عدم توليد ماسه در داخل چاه و سپس ممانعت از ورود ماسه به داخل الكتروپمپ است. توليد ماسه درون چاه ها به علت وارد شدن شوك اوليه استارت پمپ، به جداره چاه، مي باشد. كاور از اثر شوك اوليه به جدار چاه در قسمت مشبك لوله جدار ممانعت مي كند. همچنين در حال كار نرمال و عادي نيز چون مكش از پايين كاور انجام مي شود معمولاً ماسه به داخل پمپ كشيده نمي شود.
ساخت Minalhon ، پماد ضد درد وترميم كننده زخم هاي پوستي يكي از اهداف درمان در علم پزشكي، ترميم زخم در زمان كوتاهتر، با عوارض جانبي كمتر مي باشد. امروزه به علت كم بودن عوارض جانبي، گوناگوني تركيبات مؤثر موجود در گياهان، خصوصاَ پيشنهاد استفاده از گياهان دارويي توسط سازمان جهاني بهداشت(WHO) بسياري ازدلايل ديگر گرايش زيادي به مصرف گياهان دارويي بوجود آمده است. تسريع روند فعاليت و ترميم زخم ها، با تحريك يك عامل خارجي قادر است مدت زمان بي حركتي بيمار و هزينه هاي درماني وي را كاهش دهد و باعث بازگشت سريع تر به كار روزمره گردد. ترميم زخم يك فرايند بهبودي است كه به دنبال ضايعه پوست و ساير نسوج ايجاد مي شود.هر گونه اختلال در مراحل طبيعي ترميم زخم مانند عفونت، مشكلات متابوليكي و يا بيماري هاي تأثيرگذار مانند ديابت سبب تاخير در روند التيام مي شود.در ساليان اخير عوارض ناشي از استعمال مواد شيميايي سبب شده كه محققين، پژوهش هاي زيادي در زمينه استفاده از داروهاي سنتي و گياهي انجام دهند. اين تحقيقات در برخي موارد بيان كننده اين حقيقت است كه داروهاي طبيعي درمان مناسبي بوده و در عين حال مواد اوليه موجود در آنها در صنعت داروسازي مورد استفاده قرار گرفته است. ولي به علت عدم معرفي يك داروي قطعي براي افزايش سرعت روند ترميم زخم مطالعات روي داروهاي گياهي و طبيعي و تأثير آن بر روند ترميم زخم همچنان ادامه دارد. خاصيت ضدميكروبي عسل مانع رشد باكتري ها و توليد محصولات متابوليسمي آنها شده و ترميم زخم را بواسطه رگزايي، گرانولاسيون و اپي تلياليزاسيون سرعت مي بخشد. اين ماده براي پماد ما به عنوان عامل ضد ميكروبي و تحريك ترميم انتخاب شده است. گياه صبر زرد از فعاليت برادي كينين در محل زخم جلوگيري كرده و در نتيجه اثر ضدالتهاب و ضد دردي آن را توجيه مي كند. موسيلاژ آلوئه ورا بر فعاليت فيبروبلاستها، افزايش توليد كلاژن و تحريك و شكل گيري بافت اپيدرم تاثيرمي گذارد ، هدف از انتخاب اين گياه براي تركيب پماد، عامل ضد درد- ضد التهاب و تحريك تسريع ترميم زخم مي باشند. نعناع (Mentha Piperita Linn.) ,منتول موجود در گياه داراي اثرات ضد دردي است و همچنين باعث تسريع انقباض زخم مي شود. هدف ما از ساخت پماد Minalhon در روند بهبود زخم، از نظر سرعت بهبود زخم، كاهش هزينه¬ها، عوارض جانبي كم¬تر، رضايت¬مندي بيشتر بيمار از لحاظ درد، خارش و مدت زمان بستري و يا زمان پانسمان كمتر كه ميزان DALLY (Disability-Adjusted Life Year) را كاهش مي دهد ،بوده است.
يكي از اهداف علم پزشكي، ترميم زخم در زمان كوتاهتر، باكاهش درد و عوارض جانبي كمتر مي باشد.با اختراع اين اسپري ،در هنگام ايجاد زخم با اسپري كردن سريع بر روي زخم يك لايه نازكي از ماده بر روي زخم پخش مي گردد كه در درجه اول با مسدود كردن انتهاي آزاد اعصاب بريده شده كه در مجاورت هوا ايجاد درد وسوزش مي كند ،با قرار گرفتن اين لايه نازك بر روي زخم درد وسوزش كاهش مي يابد .در مرحله بعدي رهايش نانوامولوسيون بره موم وعسل عمل انعقاد خون وضد التهابي را پيش مي برد. ريز بودن اندازه قطرات اسپري نانوامولسيون سبب طولاني بودن دوره پايداري فيزيكي نانوامولسيون مي شود وآن را از انواع داروهاي معمولي متمايز ميكند. در طي نگهداري اسپري پديده خامهاي شدن و تشكيل رسوب اتفاق نمي افتد، زيرا ريز بودن قطرات مانع به هم پيوستگي و فلوكه شدن سطحي ميگردد. همچنين نانوامولسيون سطح ويژه زيادي دارد و به همين دليل قابليت نفوذ خيلي بالايي دارند كه اين ويژگي آن را به يك سامانه انتقالي موثر تبديل كرده است و نسبت به پماد وداروهاي ديگر خيلي سريع اثر مي كند وقدرت نفوذ بالاتري دارد. ساختار اسپري نانوامولسيوني يكي از اميدبخشترين ساختارها براي بهبود حلاليت و افزايش ارزش زيستي و عملكردي تركيبات دارويي واثربخشي بر روي زخم است.عسل براي اسپري ما به عنوان عامل ضد ميكروبي و تحريك ترميم انتخاب شده است.عصاره الكلي بره موم خاصيت ضدالتهاب و ضد دردي دارد. هدف از انتخاب اين ماده براي تركيب اسپري، عامل ضد درد- ضد التهاب و تحريك تسريع ترميم زخم مي باشند.منتول موجود در نعناع داراي اثرات ضد دردي است و همچنين باعث تسريع انقباض زخم مي شود.
در سالهاي اخير فومهاي پلياستايرن انبساطي بطور گستردهاي مورد استفاده قرار گرفتهاند كه بعضي از اين كاربردها با اضافه كردن يك افزودني و رسيدن به خواص فوقالعاده بدست آمدهاند. جهت جلوگيري از كاهش خصلت عايق فومها، ميتوان پلياستايرن انبساطي را در حضور گرافيت توليد نمود.پلياستايرن انبساطي گرافيتي كاربردهاي مهم و عمدهاي در بخش ساختمانسازي و تاسيسات دارد كه توليد آن را بسيار توجيهپذير مينمايد. اين اختراع در حوزه پتروشيمي و مهندسي پليمر با كاربرد در عايقكاري ساختمان و سازههاي سبك صورت گرفته است. هدف، ارائه روشي جهت افزودن ذرات ريز گرافيت و توليد دانههاي پلياستايرن انبساطي گرافيتي با توزيع مناسبي از اندازه ذرات ميباشد. اين اختراع بدون ايجاد تغيير زياد در فرايندهاي معمول پليمريزاسيون تعليقي با انتخاب پايداركننده مناسب و نحوه افزودن آن به سيستم پليمريزاسيون در صنعت كاملا قابل اجرا ميباشد. در اين اختراع، پلياستايرن انبساطي با دانههاي كروي شكل خاكستري رنگ تحت فرايند پليمريزاسيون تعليقي متشكل از دو فاز آبي و آلي توليد ميگردد.براي توليد پلياستايرن انبساطي گرافيتي با مقادير گرافيت 4-5/0 درصد وزني، آزمايشهاي مختلفي با فرمولاسيونهاي متفاوت انجام گرفت. درنهايت فومهاي خاكستري رنگي توليد گرديد كه هدايت حرارتي آنها از mW/m.ºK 40 به حدود mW/m.ºK 35-30 كاهش يافته بود.
ايدهي مطرح شده تلفيقي از مهندسي برق و مكانيك بوده و راهكاري جديد در زمينه سيستم پارك موازي خودران اتومبيل ميباشد. با مطالعهي تحقيقات بعمل آمده و مرور پيشرفتهاي انجام شده در اين رابطه، اصليترين دلايل عدم موفقيت و اجراي اين طرح براي ساير اتومبيلها، استفاده از قطعات با هزينه بالا، تغيير سيستم با تغيير نوع و ويژگيهاي اتومبيل و محدود كردن شرايط خاص براي شروع عمل پارك موازي ميباشد. در اين اختراع با راهي ساده و ارزان سيستمي طراحي طراحي شده است كه تمامي ويژگيهاي ذكر شده را دارا ميباشد. در اصل ميتوان گفت كه هدف اصلي اين طرح طراحي و ساخت سيستم كنترلي پارك موازي اتومبيل است كه بتوان آن را بر روي ساير اتومبيلهاي ارزان قيمت به سادگي پيادهسازي نمود. در اين طرح براي سيستم كنترلي پارك موازي اتومبيل از يك نوع كنترلكنندهي مد لغزشي جديد استفاده شده است. نكته اساسي كه در پارك موازي خودكار اتومبيل بايد به آن توجه كرد، توقف اتومبيل در نقاط ابتدا، انتها و تغيير جهت حركت اتومبيل ميباشد تا از ايجاد خطا در سيستم حركتي براي پارك موازي اتومبيل جلوگيري شود. طراحي اين كنترلكننده به نحوي بوده است كه علاوه بر اجرا كردن مورد فوق، در برابر اختلال و اغتشاش حركتي وارد شده به سيستم در حين پارك مقاوم است. همچنين در برابر انواع تغيير پارامتر اتومبيل نيز سيستم پارك موازي اتومبيل تغييري نخواهد كرد. براي تصديق سيستم كنترلي طراحي شده براي پارك موازي اتومبيل، يك ربات شبهاتومبيل بر اساس ابعاد تقريبي در مقياس كوچك اتومبيلي سمند طراحي و ساخته شده است و سيستم كنترلي طراحي شده بر روي آن پيادهسازي گرديده است. نتايج شبيهسازي و پيادهسازي سيستم پارك موازي طراحي شده، نشاندهنده عملكرد مناسب سيستم كنترلي طراحي شده ميباشد.
ايدهي مطرح شده تلفيقي از مهندسي برق و مكانيك بوده و راهكاري جديد در زمينه سيستم حملونقل هوشمند شهري ميباشد. اين طرح يك ايده نو در هوشمندسازي سيستم كنترل خودرو و الهام گرفته از سيستم پارك موازي خودرو ميباشد. سيستم مورد پژوهش سيستم پارك اضطراري يا توقف اضطراري خودرو ميباشد. بسيار ديده ميشود كه رانندگان در شرايط خاصي قرار ميگيرند كه نياز به توقف اضطراري خودرو خود دارند. عدم سلامتي ناگهاني راننده خودروي مورد نظر، نقص فني ناگهاني خودرو، نقص فني يا عدم سلامتي رانندگان ديگر و تغيير مسير ناگهاني آنها و يا شرايط مختلف جادهاي و غيره ميتواند دليلي موجه بر توقف اضطراري خودرو باشد. حال رانندگان در شرايط مذكور نميتوانند مطابق محدوديتهاي غيرهولونوميك خودرو، قوانين راهنماييورانندگي و توجه به ساير مشخصات فني خودروي خود، خودرو را متوقف كنند. در اين شرايط منجر به واژگون شدن خودرو و ايجاد خسارات مالي و جاني فراوان ميشود. در اين طرح يك سيستم تمام خودكار براي توقف اضطراري خودرو مطابق با محدوديتهاي غيرهولونوميك خودرو طراحي شده است. در ابتدا با انجام آزمايشات تجربي مختلف با شرايط جادهاي و خودروهاي مختلف بر اساس قوانين راهنماييورانندگي عمل توقف اضطراري خودرو صورت گرفته است. سپس با دريافت اطلاعات لازم براي اين امر، مسير مطابق با محدوديتهاي فني خودرو و قوانين راهنماييورانندگي بر اساس سيستمي فازي طراحي شده است. در ادامه سيستمي كنترلي با قابليت مقاوم بودن در برابر خطاهاي اعمالي وارده به خودرو، تغيير پارامترهاي خودرو و اغتشاش وارد شده به آن طراحي شده است. در ادامه يك خودروي پرايد در نرمافزار تحليل خودروي Carsim شبيهسازي شده تا نتايج حاصل از طراحي مدل سيستم با يك خودروي واقعي تست گردد. در اين اختراع با راهي ساده و ارزان سيستمي طراحي شده است كه تمامي ويژگيهاي ذكر شده براي اجراشدن را دارا ميباشد تا بتوان آن را بر روي ساير اتومبيلهاي ارزان قيمت به سادگي پيادهسازي نمود. براي تصديق سيستم كنترلي طراحي شده براي توقف اتومبيل، يك ربات شبهخودرو بر اساس ابعاد تقريبي در مقياس كوچك يك خودروي واقعي طراحي و ساخته شده است و سيستم كنترلي طراحي شده بر روي آن پيادهسازي گرديده است. نتايج شبيهسازي و پيادهسازي سيستم پارك اضطراري طراحي شده، نشاندهنده عملكرد مناسب سيستم كنترلي طراحي شده ميباشد.
موارد یافت شده: 18